Rubriky
Blog

Ovesné sušenky s jablky a skořicí

Ovesné sušenky s jablky a skořicí jsou chutnou voňavou snídaní či svačinou před vyjížďkou. Pro své výživové hodnoty, dobrou stravitelnost a skladné rozměry si můžete brát tyto ovesné sušenky na vyjížďku do kapsy dresu či jiných zavazadel. Díky nim vám na výšlapu nevyhládne a zvládnete tak absolvovat celou trasu bez nepříjemného hlaďáku.

Potřebné suroviny

  • 3 šálky ovesných vloček
  • půl šálku vlašských ořechů
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1 polévková lžíce medu či jiného sladidla
  • 0,5 šálku arašídového olej
  • 1 jablko

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky, vlašské ořechy a skořici vložíme do mixeru či cuteru a rozmixujeme do požadované hrubosti.
  2. Rozmixovanou směs vysypeme do mísy, ve které se bude těsto dobře zadělávat.
  3. Do připravené směsi nastrouháme jablko, me a postupně přidáváme arašídový olej. Zaděláváme tak dlouho, dokud nejsou veškeré vločky propracované do homogenní směsi.
  4. Měla by vzniknout homogenní, tuhá nelepivá směs. V případě potřeby můžeme přidat trošku vody, či naopak dosypat nerozmixovanými ovesnými vločkami.
  5. Hotové těsto vložíme na pečícím papírem vyložený plech a rozválíme na cca 2 mm tenkou placku. Pokud by se těsto ještě trošku lepilo, můžeme jej vyválet mezi dvěma pečícími papíry.
  6. Připravenou placku nožem čí rádlem nakrájíme na požadované tvary.
  7. Dáme péct na cca 180 °C přibližně na 20-30 minut do doby, než začnou ovesné sušenky chytat zlatavou barvu.