Ovesné sušenky s jablky a skořicí jsou chutnou voňavou snídaní či svačinou před vyjížďkou. Pro své výživové hodnoty, dobrou stravitelnost a skladné rozměry si můžete brát tyto ovesné sušenky na vyjížďku do kapsy dresu či jiných zavazadel. Díky nim vám na výšlapu nevyhládne a zvládnete tak absolvovat celou trasu bez nepříjemného hlaďáku.
Potřebné suroviny
- 3 šálky ovesných vloček
- půl šálku vlašských ořechů
- 1 čajová lžička skořice
- 1 polévková lžíce medu či jiného sladidla
- 0,5 šálku arašídového olej
- 1 jablko
Postup přípravy
- Ovesné vločky, vlašské ořechy a skořici vložíme do mixeru či cuteru a rozmixujeme do požadované hrubosti.
- Rozmixovanou směs vysypeme do mísy, ve které se bude těsto dobře zadělávat.
- Do připravené směsi nastrouháme jablko, me a postupně přidáváme arašídový olej. Zaděláváme tak dlouho, dokud nejsou veškeré vločky propracované do homogenní směsi.
- Měla by vzniknout homogenní, tuhá nelepivá směs. V případě potřeby můžeme přidat trošku vody, či naopak dosypat nerozmixovanými ovesnými vločkami.
- Hotové těsto vložíme na pečícím papírem vyložený plech a rozválíme na cca 2 mm tenkou placku. Pokud by se těsto ještě trošku lepilo, můžeme jej vyválet mezi dvěma pečícími papíry.
- Připravenou placku nožem čí rádlem nakrájíme na požadované tvary.
- Dáme péct na cca 180 °C přibližně na 20-30 minut do doby, než začnou ovesné sušenky chytat zlatavou barvu.